szájszag okai háttér
szájszag logo
szájszag
újdonság magyarországon!
friss lehelet egyszerű módon

részletek a termékről »
Már Romániába is szállítunk! »
szájszag bevezető készlet

Szabaduljon meg a kellemetlen lehelettől!


A rossz lehelet nem kell, hogy szükségszerűen az elszigetelődéshez, sikertelenséghez, magányhoz vezessen. Ma, amikor már ismerjük az okokat, sikeresen léphetünk fel ellene.A rossz lehelettel kapcsolatban ma még az a tévhit uralkodik, amely szerint gyomor, vagy valamilyen más szervi betegséggel hozható összefüggésben, vagy egyszerűen a rossz elhanyagolt szájhigiéniával magyarázható. Ez az esetek egy bizonyos százalékában igaz is.

A kutatások azt igazolják, hogy a szájszag 90%-ban szájeredetű.A szájhigiéné fontosságát nem lebecsülve, sajnos az tapasztalható, hogy más tényezőknek is szerepet kell játszani a lehelet problémák kialakulásában, mivel gyakran találkozunk olyan esetekkel, akik megfelelően ápolt fogazat mellett is képtelenek megszabadulni az életüket sokszor megnehezítő problémájuktól.

A friss és kellemetlen lehelet kérdése már évszázadok óta foglalkoztatja az embereket. Mivel az ember képtelen egyszerre a száján kifújni és az orrán beszívni a levegőt, így sosem lehetünk benne teljesen biztosak, hogy leheletünk kellemes-e? Ráadásul a tudományos felmérések azt mutatják, hogy a lakosság 20 %-át érinti valamilyen szinten, a kellemetlen lehelet problémája.

A kellemetlen lehelet kellemetlen pillanatokat szül


Sokan még a mai napig is félnek attól, hogy egy sok éves barátságot is kockára tehet, ha felhívjuk ismerősünk, családtagunk, barátunk figyelmét a problémájára, ezért inkább megpróbálunk együtt élni vele, esélyt sem adva ismerősünknek, hogy megoldja a gondját.

Pedig van megoldás!

A szájszag okai


A legtöbb ember azt hiszi, hogy a szájszagot csak a rossz szájhigiéné, vagy esetleg valamilyen betegség okozhat. Ezért nyugodtan dől hátra, hiszen egészséges, a fogmosásra oda figyelt, tehát őt ez a probléma nem fenyegeti.

Tévednek. A rossz leheletnek számos oka lehet, amelyeket szájeredetű okokra és szájon kívüli okokra oszthatunk. A szájon kívüli okok nagyon változatosak megjelenhetnek pl. cukorbetegség, éhezés, súlyos májbetegség, vesebetegség, emésztőrendszeri megbetegedések, alsó és felső légúti gyulladásos, daganatos megbetegedések kisérőtüneteiként.
Gyakoriságuk az összes kellemetlen leheletet tekintve 10% alatt van, jelentőségük viszont annál nagyobb, hiszen súlyos akár életveszélyes betegségek tüneteiként jelentkezhetnek. Kezelésük szakorvos feladata, az alapbetegség kezelése jelenti a megoldást.

A rossz lehelet szájüregi okai

A halitózis, ahogy tudományosan nevezik a kellemetlen leheletet szerencsére az esetek 90%-ában nem valamilyen súlyos betegséghez társul, hanem kialakulása szájüregi okokra vezethető vissza. Majdnem minden esetben, amikor szájeredetű halitózisról vagy rossz szájízről panaszkodik valaki, az a kénvegyületeket termelő anaerob baktériumok tevékenységével hozható összefüggésben.

Ezek a baktériumok normális körülmények között a nyelvháton, a garatban és a mandulák tájékán élnek. Amennyiben életkörülményeikben bizonyos változások állnak be, elszaporodnak és nagymennyiségű illékony kénvegyületet (VSC = Volatile Sulfur Compounds) termelnek. Ilyen vegyületek a hidrogén szulfid (záptojás szagú), a metil merkaptán (lábszaghoz hasonló) és olyan egyéb kellemetlen szagú vegyületek mind a cadaverin és a putrescein. A legfontosabb baktériumok elsősorban a fusobaktériumok és az actinomycesek.

Ezek a mikroorganizmusok természetes körülmények között is jelen vannak a szájban és a garatban, fontos szerepet játszanak a fehérjék emésztésében, feldarabolásában. Ezek a fehérjék származhatnak a táplálékból, de az elhalt hámsejtekből, vérből, gennyből, stb. is. A fehérjék aminosavakra bomlanak. A kénben leggazdagabb aminosavak a cystein és a metionin. Nem pontosan ismert, hogy egyeseknél mitől változnak meg a körülmények oly módon, hogy fokozódik a baktériumok által termelt kénvegyületek mennyisége.

Néhány olyan tényező, amely biztosan fokozza a kellemetlen lehelet kialakulásának lehetőségét
 • Szájszárazság
 • Fehérjében gazdag étrend
 • Hátsó garatfali csorgás (orr- és orrmelléküregek betegségei)
 • Alkohol fogyasztás
 • Dohányzás
 • Hormonális változások
 • Bizonyos gyógyszerek
 • Ínybetegségek
 • Nyelvlepedék jelenléte
 • Rossz szájhigiéné
 • Alkohol vagy nátrium lauryl sulfát tartalmú szájápolási szerek
ˇ Ezek a súlyosbító tényezők mind a baktériumok elszaporodásának kedveznek, vagy azáltal, hogy folyamatos fehérjeforrást, táplálékot biztosítanak számukra (fehérjedús táplálkozás, vérző gennyező íny, orr és melléküregeiből a nyelvgyökre csorgó genny és nyák), vagy szájszárazságot okozva, a kevés nyál nehezen tudja védekező szerepét betölteni (alkohol, dohányzás, nem megfelelő szájvizek, gyógyszerek stb.).

Említettem, hogy ezek anaerob baktériumok, ami azt jelenti, hogy az oxigén hiánya kedvez elszaporodásuknak, az oxigén jelenléte viszont gátolja azt. Ezért azokon a helyeken szaporodnak el, ahol oxigénhiányos, nehezen tisztítható területek alakulnak ki. Ilyenek a nyelv papillái között, az ínytasakok, a szuvas üregek, a fogközök, a mandulák tájéka, a nehezen tisztítható rossz pótlások stb. Az eddig elmondottakból valószínűleg már világos, hogy a kellemetlen lehelet ma már tudományosan jól meghatározott okokra vezethető vissza.

Mit lehet tenni? - A szájszag kezelésének lehetőségei


A válasz kézenfekvő. Akinek valamilyen háttérbetegsége van, azt meg kell gyógyítani, a száj megváltozott körülményeit helyre kell állítani és minden rendben lesz. Elméletben a dolog tényleg ilyen egyszerű, de a gyakorlatban általában egy kicsit bonyolultabb.

A kezelés természetesen egy pontos diagnózisra kell, hogy támaszkodjon, amiből kiderül, hogy a kellemetlen lehelet milyen okokra vezethető vissza, melyek a súlyosbító tényezők, milyen a beteg hozzáállása stb. A fogorvosoknak nagy a felelőssége a betegség diagnosztizálásában és kezelésében, és szerepük valószínűleg folyamatosan nő majd, ahogy a betegekben tudatosul, hogy problémájuk szájeredetű. Ideális esetben az ok kiderítése után a megfelelő kezeléssel a kiváltó okok megszüntethetőek és a súlyosbító tényezők kizárhatóak a rossz lehelet végérvényesen eltűnik.

A gyakorlatban azonban gyakran fordul elő, hogy az alapbetegséget nem tudjuk meggyógyítani csak kezeléssel karbantartani (cukorbetegség, allergiás megbetegedések, szájszárazságot okozó Sjögren szindróma stb). A szájüregben a tökéletes szájhigiéniára törekedni kell, de ez néha nehezen valósítható meg; az ínybetegségek kezelhetőek, de a beteg részéről kiváló együttműködés szükséges, ami nem mindig van meg; a szájszárazságot okozó gyógyszerek nem mindig helyettesíthetőek stb. Tehát szükség van egy olyan megoldásra, ami a baktériumok elszaporodásának gátat szab, a kialakult kellemetlen kénvegyületeket valahogy semlegesíti.

Próbálkoztak már sok olyan készítménnyel, amely a kénvegyületek termeléséért felelős baktériumokat voltak hivatottak elpusztítani. Antibiotikumokkal, fertőtlenítő szájvizekkel rövid távon érhetőek el eredmények, de a szájat nem lehet és nem is célszerű sterilen tartani, mert a hasznos baktériumok folyamatos elpusztításával az egyensúly felborul, ami további problémákhoz vezet.

Tehát egy olyan termékre volna szükség, amelyik nem pusztítja el teljesen a száj baktériumflóráját, azonban csökkenti elsősorban az anaerob fehérjebontó mikroorganizmusok számát. A már kialakult kellemetlen szagú kénvegyületeket valamilyen módon szagtalan vegyületekké alakítja. Egy ilyen készítmény mindazokba az esetekbe, ahol nem sikerült a kiváltó okot megszüntetni vagy a súlyosbító tényezőket maradéktalanul felszámolni megoldást jelentene visszaadva a kellemetlen lehelettől szenvedőnek az emberi kapcsolatteremtés lehetőségét.

Dr. Harold Katz 1975-ben végzett fogorvosként, de rendelkezik mikrobiológusi képesítéssel is. Eddigi munkássága a kellemetlen lehelet okainak tisztázására és a megfelelő kezelési eljárás kidolgozására irányult. 1994-ben megalapította a "California Breath Clinics" nevű intézményt, ahol a fennállás óta csaknem 22.000 embert kezelt sikeresen. Kitartó munka és folyamatos tesztelés vezetett a TetroBreath termékcsalád kifejlesztéséhez, amely ma már a világ több mint 57 országában kapható.

A TetroBreath termékek hatékonysága egyedülálló, az aktív hatóanyag világszerte szabadalom alatt áll. Számtalan esetben próbálták lemásolni, de ezek a termékek csak silány utánzatok instabil vagy hatástalan hatóanyagokkal.

A TetroBreath termékei tudományos, hatásos, biztonságos és könnyen használható megoldást kínálnak a rossz leheletre.

A TetroBreath termékek hatóanyaga az OXYD-8 formula, ami valójában stabilizált klórdioxid (ClO2). Emellett tartalmaz még Aloe Vera, borsmenta kivonatot és más hatóanyagokat is. A hatás lényege, hogy fertőtlenítő hatása révén csökkenti a baktériumok számát, nagy mennyiségű oxigént képes leadni, ezáltal oxigénnel dúsítja a környezetét, rontva ezzel az anaerob baktériumok életfeltételeit és nem utolsó sorban, a már kialakult kellemetlen szagú kénvegyületeket képes szagtalan vegyületekké oxidálni.

Ráadásul teszi mindezt úgy, hogy nem tartalmaz alkoholt, cukrot és nátrium lauryl szulfátot.
Talán nem pont ez az amire szüksége lehet?


Képzelje el, hogy naponta mindössze néhány perc alatt, ami a reggeli és az esti szájápoláshoz szükséges (semmi pluszban ráfordított idő) egész napra friss leheletet biztosít. Képzelje el azt a felszabadult érzést, amikor bátra lép kapcsolatba emberekkel, magabiztossá válik az emberekkel folytatott mindennapos érintkezései során.

Ezt az érzést nem tudja egyetlen rágógumi vagy mentolos cukorka sem nyújtani, ugyanis ezek a termékek a meglevő kellemetlen szagot egy erősebb szaggal próbálják elfedni, nem a jelenség okát megszüntetni.

A TetroBreath megfelelően használva 24 órás garanciát ad

TetroBreath termékcsalád foggélből, szájvízből és ezek hatását kiegészítő szájsprayből áll.

A használatával elért előnyök néha felbecsülhetetlenek, magabiztosság visszanyerése, sikerek a párkapcsolatokban, a munkahelyen és még sorolhatnám. Az ára 5 800 Ft,- a foggél és a szájvíz esetében.

A 8 500 Ft feletti vásárlás esetén az egész ország területére ingyen postázunk.

Az első vásárláskor célszerű a bevezető készletet megvenni, aminek az ára 11 600 Ft. A készlet a foggélen és a szájvízen kívül egy ajándék háromsoros nyelvkaparót is tartalmaz 1 150 Ft értékben.

Ha Önnek néha kellemetlen a lehelete, szüksége van a TetroBeath termékekre!

Jelenleg más hatásos alternatívát aligha talál a problémája megoldására.

Ön semmit sem kockáztat a TetroBreath termékcsalád minden tagjára 100%-os pénz-visszafizetési garanciát adunk. Ez azt jelenti, hogyha néhány nap használat után nem elégedett a termékkel, azaz Ön szerint nem nyújt egész napra friss leheletet, akkor a teljes vételárat visszafizetjük Önnek.

Szabaduljon meg a kellemetlen lehelettől, lépjen be áruházunkba és rendelje meg most az Ön számára szükséges termékeket.

Lépjen be az áruházba!Információk az üzemeltetőről és a részletes üzletszabályzat

FrissLehelet.Hu © 2006 Minden jog fenntartva
háttér