újdonság magyarországon!
friss lehelet egyszerű módon

részletek a termékről »
Már Romániába is szállítunk! »
A Halitózis
A kellemetlen leheletről
Honnan tudjam?
A rossz lehelet ellenőrzése
Az első lépés
Hogyan győzhetem le?
Termékek
TetroBreath termékcsalád
Kezelések
Egyéb kiegészítő kezelések
Orvos válaszol
Fogorvos, halitózis szakértő
GYIK
Gyakran ismételt kérdések
Webáruház
Online vásárlás
Kapcsolat
Ahol elérhet bennünket
Partnerprogram
Jelentkezzen viszonteladónak
Kezelési Elvek
A halitózis kezelési elvei
A kilencvenes évek elején a kutatások evidensé tették, hogy a régi hiedelmek, melyek szerint a rossz lehelet a gyomor problémáival hozható összefüggésbe, megdőltek. A rossz lehelet az esetek 90 %-ban szájeredetű. A fogorvosoknak nagy a felelőssége a betegség diagnosztizálásában és kezelésében, és szerepük valószínűleg folyamatosan nő majd, ahogy a betegekben tudatosul, hogy problémájuk szájeredetű.

Minden orvosi beavatkozást a szakma szabályai szerint elvégzett alapos vizsgálat kell, hogy megelőzzön, amelynek ki kell terjednie a beteg általános egészségi állapotára (részletes anamnézis), szájvizsgálatra, különös tekintettel a nyelvlepedék minőségére és mennyiségére, az íny állapotára, a szájhigiénére, a mandulák jelenlétére és állapotára, a szájszárazságra utaló jelekre stb. Az osztályozásnál már volt szó arról, hogy a halitózis lehet extraorális eredetű is, igaz ugyan, hogy az esetek relatív kis százalékában, de a fontossága annál nagyobb. Kötelező módon ki kell zárni egy sor olyan súlyos betegséget, amelyekkel lehet, hogy először a fogorvosnál jelentkezik a beteg. Minden esetben igénybe kell venni a belgyógyász, a fül-, orr- gégész szakorvos és a labor segítségét.

Az orális eredetű halitózisnál az anaerob baktériumok által termelt illó kénvegyületek felelősek a kellemetlen leheletért, ezért kézenfekvő lenne a kezelésben a baktériumok elpusztítását tűzni ki célul. Történtek is erre vonatkozó próbálkozások és tudományos vizsgálatok. Próbálkoztak antibiotikumokkal, a legkülönfélébb fertőtlenítő hatású szájvizekkel (Oxyfress, TriOral). A tapasztalatok azt mutatták, hogy ezek mindegyike rövid távon csökkenti a rossz szájszagot, de mivel ezek a baktériumok a normális szájflóra képviselői és fontos szerepük van a fehérjék emésztésében nem célszerű folyamatosan elpusztítani őket. Az ilyen típusú kezelések felborítják a szájflóra egyensúlyát, elpusztítva a hasznos baktériumokat is. Az általunk helyesnek tartott kezelési elv szerint azokat a körülményeket kell megváltoztatni, amelyek a kellemetlen szagú kénvegyületeket termelő baktériumok elszaporodásáért felelősek.

  1. A súlyosbító tényezők felszámolása

   1.1. Orrmelléküregek gyulladása
   Gégész szakorvos segítségével meg kell találni a megfelelő kezelést. Kiegészítő kezelésként szóba jön a Sinus Irrigation System®

   1.2. Mandulakövek
   Gégész szakorvos segítségét kell igénybe venni.

   1.3. Hátsó garatfali csorgás
   Gégész szakorvos segítségével meg kell találni a megfelelő kezelést. Kiegészítő kezelésként szóba jön a Sinus Irrigation System®

   1.4. Ínygyulladás
   Periodontológus vagy fogorvos segítségével szakszerű ínykezelést kell alkalmazni. A TetroBreath termékcsaládban létezik egy "Periotherapy" elnevezésű termék, amelyik Magyarországon még nincs forgalomban. Összetételében Oxygént leadó antibacteriális elemeket, fluoridokat, xylitolt, Q10 coenzimet, cink glukonátot, aloe vera kivonatot és teafa kivonatot tartalmaz. Nincs benne mesterséges ízesítés és színezék, nem tartalmaz nátrium lauryl szulfátot.

   1.5. Szájszárazság
   Nem önálló betegség, csak tünet. A kor előreheladtával a kb. 25. életkor után a nyáltermelés fokozatosan csökken, növelve a halitózis kialakulásának esélyét. Éjszaka a nyáltermelés fiziológiásan is csökken, ezzel magyarázható a reggeli halitózis, amely nem tekinthető kórosnak, ha a reggeli fogmosás után elmúlik. A hosszú ideig fennálló szájszárazságot xerostómiának nevezzük, okainak felderítése szakorvos feladata. A kezelés fontos eleme a biotene termékcsalád, amelyet kimondottan erre a célra fejlesztettek ki.

   1.6. Táplálkozás
   Négy olyan táplálkozási tényezőt említhetünk meg, amelyek a szájban az egyensúlyt a kénvegyületek termelődésének irányában tolják.

    Szárító hatású összetevők.
    A legjelentősebb az alkohol, amely az italokban és a régebbi típusú szájvizekben volt jelen. Nem élelmiszer, de a szárító tényezők között kell megemlítenünk a dohányzást is.

    Fehérjékben nagyon gazdag táplálékok
    Tejtermékek – nagyon gyakori a rejtett latens laktóz intolerancia. Egyes embereknek problémát jelent a hüvelyesek, mint pl.: a bab emésztése. Ezt a betegséget TMA (Trimethylaminuria)-nak nevezzük és rothadó halra jellemző szagú a leheletet okoz.

    Cukrok
    Az édességek táptalajul szolgálnak a baktériumoknak, ezáltal segítve elszaporodásukat. Másodlagosan hozzájárulnak a lepedék képződéséhez, aminek - mint ismeretes - meghatározó szerepe van a fogszuvasodás, az ínygyulladás kialakulásában. A szuvas üreg, az ínytasakok tovább javítják a kéngázokat termelő anaerob flóra életfeltételeit. A mentolos cukorkákat és rágógumikat gyakran használják a kellemetlen lehelet elfedésére, de ha ezek nem cukormentesek, tovább ronthatják a helyzetet.

    Savanyú ételek
    Figyelni kell a kávé, paradicsomlé, citrusfélék (narancs, citrom, grapefruit) túlzott fogyasztására, hiszen a savas vegyhatás nemcsak a fogzománc oldódását segíti, ezzel fogszuvasodást okozva, hanem a baktériumok szaporodásának is kedvez. Szerepet játszik a keserű és fémes szájíz kialakulásában. A TetroBreath szájvíz azon kevés termékek egyike, amelyek képesek semlegesíteni a szájban levő savakat, ellentétben a legtöbb, forgalomban levő szájvízzel, amelyek savas vegyhatásúak.

   1.7. Gyógyszerek
   Nagyon sokan nincsenek tudatában annak, hogy az évek óta szedett gyógyszereik befolyással lehetnek a kellemetlen leheletükre vagy a rossz szájízre.

  2. Megfelelő szájápolás kialakítása
  Fogorvos, dentálhigiénikus segítségét kell igénybe venni. Különös figyelmet kell fordítani a fogközökre és a nyelvlepedék eltávolítására. Kiegészítésként hasznos a Hydrofloss használata, amely abban különbözik a többi szájzuhanytól, hogy nem csak a pulzáló vízsugár tisztító hatását használja, hanem mágneses technológiát is.

  3. Immunrendszer erősítése, egyéb természetes gyógymódok
      (lásd a "Kezelések" menüpontot)

  4. Terabreath termékcsalád
      Megnézem »


Információk az üzemeltetőről és a részletes üzletszabályzat

FrissLehelet.Hu © 2006 Minden jog fenntartva. - Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek. Az orvosi vizsgálatot nem helyetesítik.