újdonság magyarországon!
friss lehelet egyszerű módon

részletek a termékről »
Már Romániába is szállítunk! »
A Halitózis
A kellemetlen leheletről
Honnan tudjam?
A rossz lehelet ellenőrzése
Az első lépés
Hogyan győzhetem le?
Termékek
TetroBreath termékcsalád
Kezelések
Egyéb kiegészítő kezelések
Orvos válaszol
Fogorvos, halitózis szakértő
GYIK
Gyakran ismételt kérdések
Webáruház
Online vásárlás
Kapcsolat
Ahol elérhet bennünket
Partnerprogram
Jelentkezzen viszonteladónak
Halimeter
A kellemetlen lehelet mérésére szolgáló műszer.A krónikus Halitózis-megbetegedés következménye a rossz szagú lehelet, melyet a kénhidrogén, a metilmerkaptán, a dimethylszulfid és egyéb kénvegyületek okoznak. Ezek, a kellemetlen szájszagot okozó gázokat egységesen VSC (volatile sulfur componuds) vagyis „illékony kénvegyületeknek” nevezzük, melyeket anaerob, oxigént nem igénylő baktériumok termelnek, melyek a szájban, a fogak között és a nyelv hátsó részén tenyésznek. Egyedül az Egyesült Államokban milliók szenvednek a rossz lehelettől. Normális esetben a szájvíz vagy a mentolos cukorkák már nem elegendőek a krónikusan rossz szájszag problémájának megszüntetésére.


Az Interscan cég Halimeter elnevezésű készüléke az első egyszerű, kereskedelmi forgalomban is kapható berendezés, amely kifejezetten a rossz leheletet okozó illékony kénvegyületek mérésére szolgál, és amelyet klinikai körülmények között fejlesztettek ki. A készülék használatával lehetőség nyílik a kellemetlen szájszag mérésére és a mért érték ezermilliomod részre lebontott koncentrációs egységben (ppb) történő mennyiségi megjelenítésére. Az analizátor néhány év leforgása alatt a fogorvosi halitózis-kezelésben nagy elismerést vívott ki magának, és világszerte több, mint 2000 fogorvos használja mind privát rendelőben mind klinikai kereteken belül, hiszen alkalmazása új távlatokat nyit a rossz lehelettel küzdő páciensek kezelésében.

A Halimeter használata a kórelőzmény, a diagnózis és a kezelés része, dokumentálja a halitózis-kezelést. A Halimeter által rögzített adatok nem támasztják alá feltétlenül a kellemetlen szájszag meglétét, így az orvos további vizsgálati eljárások eredményét is figyelembe kell, hogy vegye a végleges diagnózis megállapításakor. Az orvos egy ajánlott kezelési jegyzőkönyv alapján végzi a kezelést. A Halimeter, a kezelés fontos alapeleme, hiszen az általa mért adatok objektívek.

Legtöbbször a Halimeter egy személyi számítógéppel ill. egy analóg írógéppel felszerelve működik a Haligrammok létrehozása céljából. A Haligramm a készülék által mért értékek összehasonlítására szolgál a halitózis-terápia ideje alatt.

FrissLehelet.Hu © 2006 Minden jog fenntartva