újdonság magyarországon!
friss lehelet egyszerű módon

részletek a termékről »
Már Romániába is szállítunk! »
A Halitózis
A kellemetlen leheletről
Honnan tudjam?
A rossz lehelet ellenőrzése
Az első lépés
Hogyan győzhetem le?
Termékek
TetroBreath termékcsalád
Kezelések
Egyéb kiegészítő kezelések
Orvos válaszol
Fogorvos, halitózis szakértő
GYIK
Gyakran ismételt kérdések
Webáruház
Online vásárlás
Kapcsolat
Ahol elérhet bennünket
Partnerprogram
Jelentkezzen viszonteladónak


Az ünnepek csúcsszezont jelentenek a kellemetlen lehelet szempontjából

Az ünnepeket és az azokat követő napok a legbensőségesebb, legszebb időszakai az évnek, de - sajnos - a karácsony, a szilveszter, stb. a kellemetlen lehelet szempontjából egy rossz időszak. Ilyenkor általában többet eszünk és az élvezeti szerekből mint a kávé, a cigaretta, az alkohol is jóval több fogy.

A hírleveleinkben már többször is szó volt arról, hogy a fehérjedús táplálkozás és az édességek fogyasztása - ami ezekre az időszakokra jellemző - kedvezően befolyásolja a kellemetlen leheletért felelős baktériumok elszaporodását. Az alkohol és a dohányzás erősen szárítja a szájat, ami tovább súlyosbítja a helyzetet.

Ilyenkor a kellemetlen lehelet szempontjából "csúcsszezonról" beszélhetünk és itt nemcsak a kellemetlen alkoholszagra és dohányszagra gondolunk, hanem az ezt súlyosbító kénvegyületek kiáramlására is, amelyeket az előbb említett okok miatt elszaporodó baktériumok termelnek.

Kézenfekvő és gyakran használt módszer, hogy a partik előtt vagy éppen utána, a másnaposság enyhítésére, a szájvizekkel próbálunk javítani a helyzeten.

Vigyázat!

A legtöbb, kereskedelemben kapható szájvíz alkoholt tartalmaz, ami a helyzetet tovább rontja. Ezekben a szájvizekben az alkoholnak az a szerepe, hogy oldószereként szolgáljon azoknak a festékanyagoknak, amelyek színesebbé, eladhatóbbá teszik ezeket a termékeket. Az alkohol nagyon szárítja a szájat és ezzel a nyál védekező hatását gyengíti. Lehet, hogy néhány órára elfedi a kellemetlen leheletet, de valójában legtöbb esetben csak ront a helyzeten.

Ha eredményesen szeretne küzdeni a már kialakult kellemetlen lehelet ellen, vagy meg szeretné előzni kialakulását és megőrizni a lehelete frissességét a kritikus időszakokban is, akkor olyan szájápolási termékeket célszerű használni, amelyek nem tartalmaznak alkoholt és megszüntetik a rossz leheletet.

A TetroBreath termékek hatóanyagaik révén oxigénnel dúsítják a környezetet, gátolják az anaerob baktériumok elszaporodását és a már kialakult kellemetlen szagú vegyületeket semlegesítik.
A következőkben felsorolok pár házipraktikát, amelyek azoknak is hozhat némi enyhülést, akik nem tudják megvenni a sok millió ember által kipróbált és használt TetroBreath termékeket.

Ennek a gondolatsornak a befejezéseként az alábbiakban íme még néhány módszer, ami segíthet és mindenki számára könnyen hozzáférhető.

A szódabikarbóna (szódapor)

Ha a fogkefe fejét szódaporba mártja és ezzel a fogait alaposan végigdörzsöli ezáltal tisztítja, fehéríti a fogakat és elűzi a rossz leheletet. Ha nem bírja elviselni az ízét tegyen először fogkrémet a fogkefére és ezután mártsa a szódaporba. Gargalizálhat is vele, ha egy kávéskanál szódaport egy pohár langyos vízben felold.

A natúr joghurt megszünteti a kellemetlen szájszagot.

A cukor nélküli, natúr joghurt fogyasztása meggátolja a fogak romlását, felveszi a harcot a fogíny-betegségekkel, és megszünteti a kellemetlen szájszagot is, állítják japán kutatók. A hatás a joghurtban található baktériumoknak, elsősorban a Lactobacillus bulgaricusnak és a Streptococcus thermophilusnak köszönhető.

"Olajrágás"

Reggelente vegyen egy evőkanálnyit a hidegen sajtolt olívaolajból (lehet napraforgó olaj is), és 5-10 percig öblögesse át vele alaposan a száját, többször préselje át a fogai között. Akkor végezte jól, ha a kiköpött olaj opaleszkáló, fehéres színű lett. Ez a módszer nagyon erős méregtelenítő hatású. A szájnyálkahártyán és a nyelven lerakodott, zsírban oldódó szennyeződéseket, méreganyagokat nagyszerűen eltávolítja. Segít a nyelvet tisztán, lepedékmentesen tartani, de ezenkívül az általános egészség megőrzésében is jótékony hatással van.

Cukormentes rágógumi

Sokan próbálják a kellemetlen leheletüket cukorkákkal és rágógumival elfedni. Van egy rossz és egy jó hírem. A rossz hír az, hogy a cukorkák és a rágógumi, sajnos, nem oldják meg a problémájukat. A cukormentes rágógumi átmeneti segítséget jelenthet, a normál leheletet frissebbé teszi, tisztítja a fogakat, serkenti a nyálképződést. Vizsgálatok igazolták, hogy emeli az alapanyagcserét ezáltal fogyasztó hatása van, hosszútávon javítja a memóriát, de a krónikus halitózis eseteiben nem lehet megnyugtató megoldást elérni vele. A jó hír viszont az, hogy megjelent a TetroBreath termékcsalád új csoportja a rágógumik, amelyek képesek a kellemetlen leheletért felelős baktériumokat megfékezni. Ezek összetételében már beépítésre kerültek a kellemetlen lehelet megfékezésére irányuló kutatás legújabb eredményei a jól ismert OXYD-8 formula, cink glukonát, probiotikumok, stb. Ezek a termékek Magyarországon még nem kerültek forgalomba. A későbbiekben még részletesen lesz szó róluk.

Hidrogén-peroxid

Szájöblítésre alkalmazhat hidrogén-peroxidot is, 3-5%-os vizes hígításban, jó baktériumölő és oxidáló hatású.


Ne csak olvassa, tegyen is a friss leheletért!Információk az üzemeltetőről és a részletes üzletszabályzat

FrissLehelet.Hu © 2006 Minden jog fenntartva.